Woodland Hall Renovation

Pennsylvania State University, Abington, PA


The University needed to increase and renovate their technology/computer center classrooms and provide a technological advanced learning environment for a larger number of students.  New audio/visual, lighting and mechanical systems were implemented to enhance their educational needs.

Library Renovation

Northeastern Pennsylvania


The existing college library needed a new facade and entry, better lighting and ceilings, and additional lecture space in the back.  The proposed design provides an enhanced entry sequence up a new walkway and entrance canopy to the main library level.  A luminous, perforated metal ceiling marks the main route and circulation desk.

Fathers’ Hall Renovation

The Lawrenceville School, NJ


Working within the context of the campus and neighborhood, we renovated the School’s existing 28,000 square foot “old main” class room building into a state of the art LEED Silver Certified building.  The upper levels of the 28,000-square foot building were renovated to remain faithful to the original 1925 aesthetic. Transforming the underutilized basement into an attractive day-lit Ground Level (known as the Digital Commons), we created contemporary learning and office spaces.  The planning and construction of this project served as the initial phase of a school-wide renovation effort and provided needed swing space for the school’s other campus renovations. 

Project completed as a senior architect while at Bohlin Cywinski Jackson.

 

Athletic and Dining Center

The Agnes Irwin School, Rosemont, PA


The Agnes Irwin School is a K-12 all-girls private school.  The new 83,000 square foot facility replaced an outdated and undersized gymnasium and dining room with a LEED Silver Certified building, specifically designed with the pedagogical culture of the school in mind.  By humanely connecting each student to her school community and to her environment, the project thoughtfully composed indoor and outdoor spaces on the School’s tight site.

Environmental responsibility, energy efficiency and green design are integral parts of the project. Natural light and views permeate a design that creates a feeling of openness between interior and exterior spaces. Material selections, water conservation, acoustics and color have been carefully considered to create an interior environment that is healthy, durable and beautiful. The result is a campus that serves as a teaching tool to inspire the AIS community and a symbol of the School’s commitment to environmental responsibility.

Project completed as a senior architect while at Bohlin Cywinski Jackson.

 

Terasaki Life Sciences Building

University of California, Los Angeles


The Terasaki Building houses three Life Sciences research departments in a 175,000 square foot facility that forms a new entry into UCLA’s Court of the Sciences. This research building’s major public spaces, offices, and support spaces are organized to serve the flexible modular yet open laboratories.

Certified as LEED Silver, this building’s classic L-shaped plan helps define an intimate courtyard and provides a layered and restrained backdrop for one of the University’s oldest and most distinguished buildings. It’s siting on campus highlights and frames the views to the adjacent trees and botanical garden.

Project completed as a senior architect while at Bohlin Cywinski Jackson.